What do you know about July 4th?

0

For 245 years now, Americans have celebrated July 4th in red, white and blue. We all know America’s independence was declared on this day in 1776. How many other things do you know that were associated with this historic event? Find out in this fun little quiz.

1. In one of the great ironies of history, former Presidents John Adams and Thomas Jefferson (both signatories of the Declaration of Independence) died on the same day. what was that?

A. July 4, 1800

B. July 4, 1826

C. July 4, 1850

D. July 4, 1876

2. A third president also died on July 4. Who was he ?

A. George Washington

B. James Madison

C. James Monroe

D. Andrew Jackson

3. Only one president was born on July 4th. Who was he ?

A. William McKinley

B. Teddy Roosevelt

C. Warren Harding

D. Calvin Coolidge

4. While Americans have celebrated July 4th since 1776, when did it become an official national holiday?

A. 1777

N. 1803

Around 1870

D. 1876

5. In 1778, what did General George Washington do to help Continental soldiers celebrate July 4th?

A. Let them take a day off

B. Distributed fireworks

C. Released the first uniforms

D. gave them a double ration of rum

6. In 1779, the event was celebrated on July 5 instead of July 4. Why?

A. The British were coming

B. July 4th fell on a Sunday

C. There was no gunpowder available for the fireworks.

D. People got the wrong date

7. John Adams advocated celebrating another date instead of the fourth. What was it, and why?

A. July 2, 1776, when the Continental Congress voted for independence

B. August 2, 1776, date of the effective signing of the Declaration

C. March 16, 1776, when the British evacuated Boston

D. October 19, 1781, when Lord Cornwallis surrendered

8. In the years before the Civil War, it was considered very unpatriotic to do what on July 4th?

A. Not to fly the American flag

B. Not having a parade

C. Do not shoot fireworks

D. Do not close a store or business

9. The Declaration of Independence and the Constitution of the United States were both signed where?

A. The United States Capitol, Washington

B. Old North Church, Boston

C. Independence Hall, Philadelphia

D. Mount Vernon, Virginia

10. While most of the battles of the War of Independence ended with the British surrender at Yorktown in 1781, when did the last British troops finally leave New York?

A. July 4, 1781

B. August 18, 1781

C. July 4, 1782

D. November 25, 1783

Answers: 1-B, 2-C, 3-D, 4-C, 5-D, 6-B, 7-A, 8-D, 9-C, 10-D

The sacred cow! The story is written by novelist, former television journalist and history buff, J. Mark Powell. Do you have a historical mystery to solve? A forgotten moment to remember? Send it to [email protected]


Source link

Share.

Comments are closed.